Projektsamordnare Jesper

- I mitt jobb får jag möjligheten att vara med i samhällsutbyggnaden från start till slut. Andra med min utbildning jobbar oftast bara med en avskild del. Jag är med hela vägen och planerar, projekterar, handlar upp och genomför projekt.

Jesper är civilingenjör i väg- och vattenbyggnad och har arbetat som det sedan 2007. 2012 började han sin anställning i Höörs kommun. Han valde yrket eftersom han är intresserad av fysisk samhällsutveckling och gillar att se konkreta förbättringar.

Gillar det nära samarbetet

Jesper jobbar tillsammans med cirka 20 andra personer på kommunen gällande de fysiska samhällsfrågorna. Han tycker om det nära samarbetet med kompetenta kolleger och att alla jobbar prestigelöst mot samma mål.

En vanlig dag på jobbet

Det finns ingen ”vanlig” dag menar Jesper. Ena dagen sitter han och förbereder en presentation för politikerna om hur en ny stadsdel ska ta form. Nästa dag kanske han sitter på ett byggmöte med en entreprenör som ska anlägga en ny gata. Jesper lägger också mycket tid på att göra tidsplaneringar och kostnadsberäkningar för olika projekt. Att lägga upp strategier för hur vi får ut mest hållbar infrastruktur för skattepengarna ingår också i arbetet.

En ständig utveckling

Jesper anser att han utvecklas hela tiden. Omvärlden förändras ständigt och det gäller att hänga med i konjunkturen, att hålla sig uppdaterad med nya lagar och regler. Det innebär att han går kurser och deltar i utbildningar för att hålla sig à jour. Dessutom dyker projekt av ny karaktär upp med jämna mellanrum och det kräver att han sätter sig in i helt nya områden. Jesper tycker om variationen som civilingenjörsyrket på en kommun innebär. Det blir aldrig enformigt och han får en bredd i sin kompetens som han gissar är nästan helt unik.

Höörsbo nästan hela livet

Jesper är född och uppvuxen i Höör och har bott i kommunen i hela sitt liv med undantag för några år då han studerade. Han har provat på att bo både i Lund och USA när han pluggade och efter det även en period i Malmö. Nu bor han dock i Höör med sin familj och lägger en hel del ledig tid på att renovera sitt hus. När han inte fixar med huset tycker han om att spela fotboll eller träna löpning i skogen. Jesper är också både fotbollstränare och deltidsbrandman.

– Det blir inte så mycket tid över till att ligga i soffan och titta på tv, säger Jesper med ett leende.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.