Sjuksköterska Ida

Det var ingen självklarhet för Ida att hon skulle bli sjuksköterska. Först funderade hon på att läsa till lärare och sedan till dataingenjör.

Ida jobbat som sjuksköterska på Höörs kommun i drygt 10 år.

– Förhållandet med Höörs kommun är det längsta förhållande jag haft, säger Ida och skrattar.

Ida påbörjade faktiskt en utbildning till dataingenjör men hoppade av efter en termin eftersom hon tyckte att det var för tråkigt. Det blev därmed slumpen som avgjorde att hon började på sjuksköterskeprogrammet. Det var nämligen den enda utbildningen som hade intagning på våren. När hon väl börjat utbildningen var hon fast, det var det här hon skulle göra!

Trivs bra med att arbeta tvärprofessionellt

Ida har jobbat som sjuksköterska i några andra kommuner, och även i grannlandet Norge, innan hon en dag fick syn på annonsen om en tjänst som sjuksköterska i Höörs kommun. Hon sökte tjänsten, fick den och har arbetat i kommunen sedan dess. Arbetsuppgifterna under de tio åren har varierats och utvecklats flera gånger under tiden. Idag jobbar Ida i ett tvärprofessionellt team bestående av sjuksköterskor, sjukgymnaster, handläggare och arbetsterapeuter. Ida tycker att det är ett mycket bra sätt att arbeta på eftersom alla i teamet kan ta del av varandras erfarenheter, åsikter och observationer. Förutom arbetet i teamet är Ida också boendesjuksköterska. Det innebär att hon har omvårdnadsansvar för ett av kommunens boenden.

Dagliga möten med människor mest meningsfullt

Ida tycker väldigt mycket om sitt arbete, sina kolleger och sina chefer. Hon understryker att det finns så stora möjligheter att utvecklas i sitt yrke även om hon är och har varit på samma arbetsplats länge. Det finns en stor frihet i hur hon planerar sitt arbete och det finns också stor möjlighet att påverka. De många dagliga mötena med alla människor hon träffar ser hon som en av de mest meningsfulla sakerna i arbetet. Att ha roligt på jobbet genom att vara positiv, skratta och sprida glädje ser Ida också som oerhört viktigt!

Utvecklingsmöjligheter finns

Någon gång har Ida funderat på att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska i äldrevård men varje gång har livet kommit emellan. Hon säger att det inte gör så mycket eftersom det mellan varven erbjuds bra kurser och utbildningar inom den egna verksamheten.

Inga problem att pendla

Ida bor i Hässleholms kommun och har pendlat till Höör i tio år. Det ser hon inte alls som något krångligt eller jobbigt.

– Det är helt okej att pendla. Det tar bara 30 minuter från dörr till dörr! Det är ju jättebra kommunikationer mellan kommunerna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.