Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Vinteraktiviteter

När vintern gör sig påmind är vi många som vill snöra på oss ett par skridskor eller ta med barnen till pulkabacken. I Höör finns det flera möjligheter till att utöva olika vinteraktiviteter.

Vintertid kan du åka både pulka och skridskor i Höör.

Pulkabackar

Föredrar du att åka ner för snöfyllda backar med en pulka? När snön har lagt sig kan du på lång väg höra de glada skratten från alla barn – och vuxna – som åker pulka i Frostavallens enormt populära pulkabackar.

I anknytning till backarna finns vindskydd och grillplats.

Läs mer om Frostavallen och hur du tar dig dit.

Det finns även en populär pulkabacke centralt i Höör, i parken Enebacken. Som en extra effekt är pulkabacken dessutom belyst på kvällarna.

Skridsko

Inne i Höör, vid järnvägsstationen, ligger Tjurasjö. När vi har kontrollerat att isen är tillräckligt tjock meddelar vi det här och via skyltar på plats.

Skridsko-is på Tjurasjö

Lördag 20 januari: På grund av den ostadiga väderleken och det milda vädret så avråder kommunen nu från att vistas på isen på Tjurasjö.

Isen på Tjurasjö är den enda is som vi på Höörs kommun mäter. Var mycket försiktig när du ger dig ut på någon annan is. Ringsjön har till exempel många utlopp som håller vattnet i rörelse och äter upp isen underifrån. Isen kan vara svag flera hundra meter ut i sjön, trots att den är tjock på andra ställen.

Från räddningstjänsten kan du gratis låna isdubbar och flytvästar.

För dig som föredrar att åka skridskor inomhus finns möjlighet i Höörs ishall. Där finns också möjlighet att låna skridskor och hjälm.

Isvett

  • Var aldrig ensam på isen.
  • Använd isdubbar, räddningslina, ispik, telefon i vattentätt fodral, flythjälp och varma kläder för ombyte.
  • Prova alltid isen med en ispik om du är osäker.
  • Gå aldrig på is om du är osäker – den ska vara minst 10 centimeter tjock.
  • Tänk på att ny is, våris och snötäckt is kan vara svag.
  • Ju högre fart du har, ju längre ut kommer du på svag is innan den brister och desto svårare blir räddningen.
  • Ha alltid något mellan dig och den nödställde, ”Den förlängda armen”.
  • meddela alltid var någonstans du ska vara och när du tänker komma tillbaka.

Isens svaga punkter:

Vass, råk, brygga, bro, udde, avlopp, utlopp, inlopp, sund, grund och vindbrunn.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.