Kommunen nås inte på telefon måndag eftermiddag

Du kan inte nå kommunen på telefon från måndag den 6 april klockan 14.30 fram till tisdag morgon den 7 april på grund av en akut teknisk åtgärd. Det kan även förekomma ett visst uppstartsproblem av telefonin tisdag morgon.

Vårt huvudnummer, 0413-280 00, påverkas och kan inte ta emot samtal. Det går heller inte att ringa 0413-28xxx-nummer till någon av kommunens medarbetare. Om ditt ärende inte kan vänta, kan du skicka e-post till kommun@hoor.se.

Ansökan till vuxenutbildningen

Sista ansökningsdag till kurser som ges på plats höstterminen -20 är den 29 maj. Det går bra att göra en efteranmälan. Ansökan till kurser på grundläggande nivå sker löpande under året.

Ansökan kan skickas eller fyllas i vid ett besök hos studie- och yrkesvägledaren. För att vi ska behandla din ansökan så skicka eller ta med betygskopior. För ansökan till yrkesutbildning ska även ett personligt brev bifogas.

Ansökan till kurser på distans kan göras löpande under året och det är kursstart varje måndag.

Ansökningsdatum till yrkesutbildningar på annan ort varierar och de flesta yrkesutbildningar har flera starter per år. För aktuella ansökningsdatum kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Ansökan till sfi 

OBS! Drop-in på torsdagar är stängt tillsvidare. Vill du ansöka till sfi så boka tid genom att maila anna.frank@hoor.se

Vill du anmäla dig till sfi så ska du komma till Östergatan 22 på

Torsdagar klockan 11.00-11.30 i sal 32. Du behöver inte boka tid

Antagning

Antagningsbesked för kurser på plats skickas per post med schema och information om bland annat kurslitteratur, kursstart och terminstid.

Prövning

Du kan göra en prövning om du behöver höja ett betyg eller få betyg i en kurs som du tidigare inte läst. Prövning innebär att du läser kursen helt på egen hand utan undervisning. Kostnaden för prövning är 500 kronor per kurs om du har G, E eller högre betyg. Ta kontakt med expeditionen för mer information och anmälningsblankett. Observera att du endast kan göra prövning i de kurser som ges på plats i Höör (se kursutbud).

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.