Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Brandrisk

Vad som från början skulle vara en mysig grillning ute i naturen kan snabbt bli en mer allvarlig situation. Du måste alltid vara försiktig när du tänder en eld utomhus och se till att hålla dig uppdaterad om det råder eldningsförbud.

Ladda ner appen Brandrisk Ute

Appen hjälper dig hålla koll på brandrisken i skog och mark. Med hjälp av positioneringsfunktionen i din enhet får du prognos för aktuell- och kommande brandrisk. Appen som är utvecklad av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) lär dig också mer om säker eldning utomhus och finns nu även på engelska.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.