Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Arkiv och ritningar

Är du ute efter äldre ritningar på de byggnader som finns i Höörs kommun är du välkommen att höra av dig till byggenheten via mejl.

I vårt arkiv finns en samling av bygglovsritningar och dylikt. Det som finns i arkivet är offentliga handlingar och du har därför rätt att få ta del av materialet. Vill du ha en kopia hem kostar det två kronor per kopia. Du kan gratis få kopior mejlade till dig.

Mejla din förfrågan, uppge fastighetsbeteckning och gärna adress för att se om vi kan ha ritningar på din fastighet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.