Innovativt bordsspel populärt i Höörs kommun

Tovertafel, som det innovativa spelet heter, används på några av våra särskilda boende och inom daglig verksamhet i Höörs kommun.

Tovertafel som betyder det ”trollande bordet” på holländska är en dator som är kopplad till en projektor. Projektorn projicerar bilder på ett bord som man kan röra och flytta. Tovertafel utvecklades i Delft i Nederländerna och togs fram för personer med medel till svår demens för att stimulera fysisk och kognitiv aktivitet. På vårt demenscentra och våra dagliga verksamheter används nu Tovertafel och det har snabbt blivit ett populärt inslag.

Olika spel

Det finns ett stort utbud av bilder som stimulerar till aktivitet och rörelse. Till exempel så kan man använda bubblor som går sönder när man rör på dem, man kan kasta med löv i en lövhög, röra fiskar som simmar och mer. Även om spelen handlar om att ha roligt och förundras har det också skapat värdefulla stunder tillsammans med anhöriga och vårdgivare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.