Fogdaröds förskola

Fogdaröds förskola är den nybyggda förskolan i Höör med närhet till skog, vatten men också till lekplats. Vi kombinerar trygghet, lärande och inflytande.

Hösten 2017 öppnar Höörs nya förskola på Fogdarödsområdet med plats för 4 avdelningar och ett kök där all vår mat tillagas av kock med ambitionen att använda mycket ekologiskt och närproducerat.

Förskolan har ett bra läge nära skog, grönområden, ny lekplats samt ca 20 min promenad till centrum.  På gården  planteras bärbuskar, byggas kojor och vi skapar en uteateljé och har sandlådor med solskydd. Detta blir en varierande och rik miljö för att upptäcka, utforska, leka och lära i.

Alla möbler och allt lekmaterial är nytt och vi kommer att inhandla efter vår policy när det gäller giftfri förskola som innebär mycket naturmaterial och undvikande av PVC material.

Vi kommer att ha plats till 4 avdelningar men tror inte att alla avdelningar öppnas direkt i höst utan vi öppnar efter behov. Folkets hus och Ekbackens förskolor flyttar in i mitten på augusti men from den 21 augusti börjar vi skola in nya barn. De flesta barn kommer att vara födda 15 och 16 men de barn som är äldre kommer vi att placera tillsammans för att varje ålder ska få en miljö som utmanar och stimulerar för ett ökat lärande. Att vi delar på äldre och yngre barn är också ett sätt att säkerställa att små barn får material som passar denna ålder och de äldre kan få mer utmaning med annat material.

Enligt förskolans läroplan ska förskolan lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar och i samarbete med hemmet ska barnens utveckling till ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar främjas. Med några få meningar beskriver detta en del om vårt uppdrag och det är detta vi kan erbjuda på Fogdaröds förskola.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.