Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen är kostnadsfri och opartisk service till företag och kommuninvånare i Höörs kommun.

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete med Hörby, Höörs och Sjöbo kommuner. Alla som bor i kommunerna och vill minska energiförbrukning eller klimatpåverkan är välkomna att boka tid kostnadsfritt.

Kvinna har kurat ihop sig i sin röda vinter jacka. På bilden står det "Eller ring din energirådgivare. Opartisk och kostnadsfri ecpertis för att spara på energin där hemma. Numret hittar du på kommunens hemsida. Energi- och klimatrådgivningen i Höörs kommun.

Inför vintern väntas elpriserna vara fortsatt höga och många är oroliga för hur dyra räkningarna kommer att bli. För att sänka sina kostnader finns det många saker man kan göra för att minska energianvändningen och sina kostnader. Beroende på var och hur man bor så finns det olika åtgärder att göra.

Energi- och klimatrådgivning sker i samarbete med Hörby och Sjöbo kommuner. Rådgivningen vänder sig till alla som vill minska sin energi- och klimatpåverkan genom olika åtgärder i sitt hem, företag eller förening. Rådgivningen stöttas av Energimyndigheten och är kostnadsfri.

Privatpersoner

Som privatperson kan du få kostnadsfri rådgivning. Så länge pandemin pågår sker rådgivning på distans till exempel via telefon eller Skype. Kortare frågor kan besvaras via e-post. Det går bra att mejla eller ringa för att boka en tid för rådgivning. Rådgivaren svarar också på frågor direkt i mån av tid.

Företag och organisationer

Små och medelstora företag samt organisationer kan också få hjälp med energirådgivning. Den kostnadsfria energirådgivningen kan vara ett första steg att bli medveten om onödig energianvändning, ge tips om möjlighet att använda bättre teknik eller ett ändrat beteende som kan spara energi.

Många vill ha hjälp

Just nu är det många som hör av sig till kommunens energi- och klimatrådgivare och svarstiderna är därför längre. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna som kommunens energi- och klimatrådgivare får just nu. Behöver du rådgivning, mejla oss gärna så kontaktar vi er.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.