Här finns daglig verksamhet

Daglig verksamhet med olika inriktning finns på flera platser i kommunen.

Nedan finns en presentation över de grupper som finns inom Höörs dagliga verksamhet idag. Vi gör förändringar av våra grupper utifrån våra medborgares behov och önskemål.

Servicegruppen

  • Återvinning: Här får du jobba med att skruva isär el-prylar för att återvinna det som går att återvinna.
  • Möbelblocket: Vi hand om kommunens överblivna möbler och ser över dem: tvättar av dem, gör mindre renoveringsarbete för att sedan katalogisera och lägga ut dem på Höörs kommuns intranät. Andra verksamheter kan därefter hämta möbler som de behöver till sina verksamheter hos oss.
  • Snickeri: Vi har ett litet snickeri där vi gör enklare saker till försäljning till exempel: insektshotell, fågelholkar och postlådor.
  • City Gross: Här arbetar vi till att fronta och packa upp varor.
  • Södra Sandby zoologiska: Här packar vi djurfoder

I service gruppen arbetar vi även i vårt växthus och kör ut varor.

Ullstorp stugor

Här arbetar du i en grupp tillsammans med handledare. Vi arbetar med att hålla hagar och ute miljön i ordning, ger djur och blommor vatten. Kapar och staplar ved. Går längs våra vandringsleder och märker upp samt håller i ordning leden.

Upplevelsegruppen

I upplevelse gruppen så arbetar vi med våra sinnesintryck med smak, doft, känsel, lukt och hörsel. Gruppen är till för dig som behöver en lugnare miljö. Vi går på promenader, bakar och lyssnar på musik.

Företagsgruppen

Gör olika arbetsuppgifter som ofta är kopplade till olika företag.
Hämtar skräp på Röda Korset som vi kör till återvinningen.
Åker ut med vår buss till företag som till exempel Limex.
Har också olika sorterings– och monteringsjobb från till exempel Dollar store, Limex, Relek och Swedsafe som görs inne på daglig verksamhet.
Vi har också olika projekt inom skapande där vi arbetar med bland annat betong och tyg. För de som har intresse för djur så finns här hundar och fiskar som du kan vara med och lära dig att sköta om.
Där finns även en liten butik där vi säljer våra egentillverkade alster. Kontakta oss gärna för ett besök. Då vi öppnar butiken för er.

Mediegruppen

Här får du jobba med radio, serier, animationer, film, ljudinspelning, fotografering och kontors uppgifter . Behöver kommunens verksamheter foto eller bilder som tydliggörande hjälpmedel så hjälper vi till med detta.
På vår Facebooksida lägger vi ut bland annat radio-poddar där vi har intervjuat personer från olika arbetsplatser. Vi gör vår egen DV-tidning och hjälper till med att sköta hab-listor.

Vi arbetar skapande med snickeri där vi bygger exempelvis insektshotell. Betonggjutning är en våra specialiteter där vi tillverkar ljushållare. Det vi tillverkar går att beskåda och köpa i Medborgarcenter på Höörs kommunhus.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.