Här finns daglig verksamhet

Om du har en funktionsvariation som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du ansöka om daglig verksamhet för att få sysselsättning. Den dagliga verksamheten ska vara så likt ett vanligt arbete som möjligt. Arbetsuppgifterna på daglig verksamhet är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar.

Servicegruppen

Återvinning
Här får du jobba med att skruva isär el-prylar för att återvinna det som går att återvinna.

Snickeri:
Vi har ett litet snickeri där vi gör enklare saker till försäljning  till exempel: insektshotell, fågelholkar och postlådor.

City Gross:
Här arbetar vi med att fronta och packa upp varor.
I servicegruppen arbetar vi även i vårt växthus i trädgården. Vi arbetar också med att leverera varor till olika verksamheter i kommunen.

Upplevelsegruppen

I upplevelse gruppen så arbetar du med dina sinnesintryck med smak, doft, känsel och hörsel. Gruppen är för dig som behöver en lugnare miljö. Gruppen går på promenader, bakar och lyssnar på musik. När möjlighet ges så åker gruppen på utflykter.

Företagsgruppen

Här jobbar du med arbetsuppgifter som ofta är kopplade till olika företag.
Du kan åka ut till företag som till exempel katthemmet och Limex tillsammans med handledare.
Här finns också olika sorterings– och monteringsjobb från till exempel Limex, Relek och Swedsafe som görs inne på daglig verksamhet. Det finns också olika projekt inom skapande där deltagarna arbetar med bland annat betong och tyg. För de som har intresse för djur så finns här hundar och fiskar som du kan vara med och lära dig att sköta om.

Mediagruppen

Här får du jobba med vår poddradio, serier, animationer, film, ljudinspelning.

Kommunens verksamheter behöver ibland hjälp med enklare kontorsuppgifter som att beskära och vika broschyrer. Vi har även ansvar för att fylla på kontorspapper till verksamheterna i kommunhuset. Arbetar med fotografering till kommunens verksamheter vid behov.
På vår facebooksida lägger vi ut vår poddradio och annat som vi gjort i mediagruppen
Vi gör en egen DV tidning som kommer ut kontinuerligt och hjälper till med att sköta hab-listor.

Butik och tvätt

Butik
Deltagarna arbetar själva i butiken med att stå i kassan, prissätta varor, städa och hålla fint. I butiken säljs egengjorda hantverk och loppisprylar och gruppen strävar efter att återanvända material. I ”Butik Nyfiket” serveras enklare dryck och fika. Du hittar butiken på Industrigatan 16 B.

Öppettider:

  • Onsdag och fredag 10.00-14.30
  • Torsdag 12.30-14.30.

Tvätt
Daglig verksamhet har ansvar för att leverera rena arbetskläder till personliga assistenter. Tvättgruppen tar emot rena kläder från tvätteriet, sorterar, packar och levererar. De tar också med smutsiga kläder tillbaka som sedan skickas till tvättföretaget.

Skapande
Gruppen har ansvar för att färdigställa och skapa saker som ska säljas i butiken. När butiken inte har kunder så skapas nytt genom att exempelvis virka, pärla eller måla alster till försäljning.

Utegrupp

Arbetet sker mestadels utomhus. Gruppen arbetar med grönområde, reklamutdelning och skräprundor till olika företag  bland annat röda korset och Merab. Deltagarna gjuter även betongfigurer till butiken.

Externa placeringar

Handledarens uppdrag innebär stöd till dig som har en samhällsintegrerad daglig verksamhet. Handledaren träffar dig och kartlägger dina intressen, önskemål, förmågor och behov av stöd. Därefter stöttar handledaren dig att hitta en meningsfull sysselsättning.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.