Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år

Korttidstillsyn kan ges till skolbarn från tolv års ålder med funktionshinder som behöver tillsyn före och efter skoldagen samt på loven.

Korttidstillsyn finns på Korttids, på Fredsgatan 6. På Korttids äts ett lättare mellanmål och görs någon form av aktivitet på stället. På skollov och studiedagar då ungdomarna har möjlighet att vara hela dagarna på korttids åker vi på någon form av utflykt som till exempel bad, museum, vandra i naturen, bowling, bio, med mera. Barnen och ungdomarna får medverka i aktiviteterna utifrån sina egna förutsättningar.

Insatsen ansöks hos LSS-handläggare som utreder, bedömer och beslutar om eventuell insats och dess omfattning.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.