Maglehill

Maglehill är en nybyggd stadsdel och beläget i den västra delen av Höör. Här finns vårt nybyggda särskilda boende för personer med demenssjukdom och kognitiv svikt. I närområdet finns villaområde och det pågår uppbyggnad av ett skolområde. Avståndet till järnvägsstationen är cirka 850 meter.

Det särskilda boendet består av 56 lägenheter fördelade på två våningar. På bottenvåningen finns hjälpmedelscentral, personalutrymme, administration, utbildningslokaler och lägenhetsförråd.
På första plan finns avdelning 1 där korridoren är grön och symboliserar skog samt avdelning 2 med en blå korridor som symboliserar vatten. Här är gemensamt sinnesrum och träningsrum.

Här finns utgång till trädgård genom träffpunkten som är en samlingssal och utgång finns också vid matrum och vinterträdgårdar. Trädgården är gemensam för det särskilda boendet och där finns bland annat sittgrupper, pergola, grillplats, ett lusthus och dansbana. Aktiviteter i trädgården kan bland annat vara ett kafferep vid kaffegrottan eller boulespel utomhus på en skön sommardag.

På andra plan finns avdelning 3 där korridoren är gul som symboliserar ljus och avdelning 4 med röd korridor som symboliserar värme. På våningen finns det gemensam träffpunkt som har en samhörighet med träffpunkten på bottenvåningen samt balkonger vid matrummen.

Om lägenheterna

Lägenheterna är ett stort rum med skiljevägg för sovrum, badrum med toalett och dusch. Tvättmaskinen är kombinerad tvätt och torktumlare samt ett trinettkök med kylskåp och med möjlighet att placera egen mikrovågsugn. Badrummet är utrustat med höj och sänkbar toalett. Kontrastfärg i grönt kakel bakom toalettstol och vask. Samtliga lägenheter har takskenor för eventuell taklyft. Lägenheterna är på 35 kvadratmeter respektive 56 kvadratmeter.

Att tänka på vid inflyttning

Inflyttning sker dagtid under måndag-fredag, gärna på förmiddagen.
Du ansvarar själv för hur lägenheten möbleras och utrustas med dina egna möbler exempelvis gardiner, duschdraperi, golvskrapa, handdukar, sängkläder, lampor, tvättkorg och klädgalgar. Mattor och lösa sladdar kan innebära en fallrisk.

Vill du kunna bjuda på kaffe i din lägenhet behöver du ta med eget porslin.
För städning av mattor och möbler i din lägenhet behöver du ta med egen dammsugare. Övrigt städmaterial tillhandahåller boendet. Förbrukningsartiklar som glödlampor för egna armaturer, diskmedel, diskhandduk, hushållspapper, hygienartiklar, febertermometer, står du själv för.
Du kommer att ha ett eget kontrakt på lägenheten och därför ska du teckna en hemförsäkring för din lägenhet.

Elsäkerheten är viktig

Tänk över val av glödlampor och kontrollera att kontakter är godkända och EU-anpassade.

Så här arbetar vi

Vi strävar efter att skapa en trygg och trivsam atmosfär. Vi arbetar utifrån ett funktionsstödjande och hälsobefrämjande förhållningssätt med dig och dina behov i centrum. Vår strävan är att göra din vardag meningsfull och innehållsrik.

Boendets egna personal

Anställd personal består av: vårdbiträden, undersköterskor, specialistundersköterskor, chefstöd och enhetschef.
På det särskilda boendet finns vårdpersonal tillgängligt dygnet runt och du har även tillgång till trygghetslarm. Enhetschef för boendet är tillgänglig under kontorstid.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.