Slagverksinstrument

Att spela ett slagverksinstrument är som att göra ett djupdyk i koordination. Som elev jobbar du ständigt med att förbättra tekniken för att trumpinnar och slagverksklubbor ska följa din kreativitet. Välkommen med din anmälan till Kulturskolan i Höör.

Tillsammans med din lärare lägger ni mycket fokus på puls, rytm och tajming. Som slagverkare kan du spela i alla möjliga orkestrar, band och ensembler.

Marimba

Afrikansk marimba spelas i grupp. Kulturskolan har fyra grupper för olika åldrar från årskurs 2 och uppåt. All undervisning sker på gehör, alltså helt utan noter och passar dig som tycker det är härligt med mycket klang och massor av rytmisk, svängig musik. Instrumenten tas inte hem utan de finns alltid uppställda på Kulturskolan.

Slagverk

På Kulturskolan får du som slagverkselev lära dig alla möjliga instrument som tillhör slagverksfamiljen – och den är verkligen stor! Trumset är vanligast förkommande men melodiska slagverksinstrument som till exempel marimba och xylofon finns också till hands. Varje år får du också chansen att vara med i det härliga sambatåget tillsammans med många andra elever.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.